۱۳۹۲-۰۸-۰۸

مقاطع و رشته های تحصیلی

دانشگاه علوم اسلامی رضوی دارای سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که هم اکنون مجموعاً 26رشته تحصیلی در هر سه مقطع است که در جدول زیر نمایش داده شده است. همچنین دانشگاه علوم اسلامی رضوی با مجوز هیئت امنا و تصویب شورای گسترش وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گسترش رشته های فعال خود را در دستور کار دارد.

عنوان رشته مقطع اول مقطع دوم مقطع سوم
حکمت اشراق   کارشناسی ارشد
فقه و حقوق وقف   کارشناسی ارشد

مشخصات تفصیلی واحدهای درسی و رشته های تحصیلی مقاطع

برنامه آموزشی این مقاطع به طور تلفیقی بوده و شامل دروس حوزوی به سبک مرسوم حوزه و دروس اختصاصی و عمومی دانشگاهی می ‏باشد. دانشجویان پس از طی هر مقطع افزون بر تخصص در یکی از رشته‏ های انتخابی خود، در رشته فقه و مبانی حقوق نیز به تخصص در سطح آن مقطع دست می‏ یابند. و این امتیاز در مدرک رسمی فارغ التحصیل قید می شودکه "نامبرده کلیه واحدهای رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی را نیز گذرانده است". مشخصات تفصیلی واحدهای درسی و رشته های تحصیلی مقاطع آن به ترتیب زیر می باشد:

1)مقطع کارشناسی

با تشکیل گروه‏های تخصصی، زیر نظر اساتید برجسته برای 14 رشته در مقطع کارشناسی، برنامة درسی تهیه گردیده است. اساس طراحی این برنامه بر دروس حوزوی، بالاخص فقه و اصول استوار است.

واحدهای درسی

در تمام رشته‏ های مصوب، 76 واحد درسی حوزوی که شامل 56 واحد مصوب فقه و اصول به میران 70 واحد ارائه می‏ شود و 20 واحد مصوب دروس حوزوی دیگر (منطق، ادبیات عرب و....) که به میزان 45 واحد؛ یعنی 5/1 برابر واحدهای مصوب، ارائه می‏ گردد.

122 واحد دروس تخصصی، عمومی و مشترک که شامل 70 واحد تخصصی و 52 واحد مصوب دروس عمومی و مشترک که در قالب 64 واحد ارائه می‌گردد.
  برگزاری دروس فوق برنامه و سمینارهای علمی و تخصصی به مناسبتهای گوناگون برای طلاب و دانشجویان رشته‏ های مختلف نیز از جمله برنامه‏ های دانشگاه می‏ باشد.

2) مقطع کارشناسی ارشد

با بهره جستن از اساتید آزموده و استفاده از تجارب دانشگاههای مطرح کشور، هفت رشته در دورة کارشناسی ارشد طراحی و مصوب گردیده است. در این مطقع که مکمل مقطع کارشناسی می‏باشد، همچنان دروس حوزوی به عنوان یک اصل، اهمیت بسزایی دارد.
واحدهای درسی این دوره عبارتند از:

واحدهای درسی

•  80 واحد، دروس حوزوی، شامل فقه و اصول.
  •  32 واحد، دروس تخصصی برای هر رشته.
  •   دروس جنبی کامپیوتر و زبان.

3) مقطع دکتری

دوره دکترا که آخرین مقطع تحصیلی دانشگاه می‌باشد و کسب تخصص در فقه و اصول و رشته‏های مصوب از مهمترین نکات در نظر گرفته شده در این مقطع تحصیلی است. بر همین اساس، برنامه آموزشی در چهار رشتة تحصیلی تهیه و تدوین گردیده است و شامل دروس ذیل می‏باشد:
 واحدهای درسی

•  80 واحد، دروس حوزوی، شامل فقه و اصول.
  •  20 الی 30 واحد، دروس تخصصی بر اساس رشته تحصیلی.
  •   20 واحد، تهیه و تنظیم رسالة دکتری.

برچسب ها: